Emeklilik İkramiyesi Hesaplama

Uzun yıllar çalıştınız, çalıştığınız kurum için emek verdiniz, emeğinizin karşılığını kah aldınız kah alamadınız ama sonunda emekliliği hak ettiniz, hak etmek üzeresiniz veya hak edeceksiniz.Bu uzun süren aşama, sonrasında bir çok merakı beraberinde getiriyor.Bu meraklardan en çok kafa kurcalayanlarından biri emekli maaşınız diğeri de emekli ikramiyeniz.

Peki emekli ikramiyesi nasıl hesaplanır? Bu yazımızda bu konu hakkında bilgi vereceğiz.

Emeklilik ikramiyeniz hesaplanırken en başta bilinmesi gereken SSK emeklisi misiniz yoksa Emekli Sandığı mı? Çünkü bu iki kurum arasında emeklilik ikramiyesi farkı bariz olmakta.Emekli sandığı emeklisi olsanız da, SSK emeklisi olsanız da emeklilik ikramiyenizi internette devlet siteleri üzerinden hesaplamanız mümkün.

Emekli ikramiyenizi nasıl hesaplayacağınızı merak ettiğinizi biliyoruz ve konuyu uzatmadan "nasıl emekli ikramiyesi hesaplanır?" sorusunun yanıtını veriyoruz.

Emekli ikramiyesi hesaplamak için yapmanız gereken Sosyal Sigortalar Kurumu'nun internet sitesine girerek derece, kademe, ek gösterge, makam+temsil+görev tazminat göstergesi, hizmet yılı, hizmet ayı, kıdem yılı, ikramiye yılı, aylık tarihi, ünvan gibi bazı bilgileri doldurmak ve hesaplama butonuna tıklamak.

İnternetten en sağlıklı şekilde emekli ikramiyesi hesaplanın yolu SGK'nın yani Sosyal Güvenlik Kurumu'nun internet sitesidir.Diğer sitelere itibar etmeyiniz.

Umarım bu yazımız "Emekli olunce ne kadar ikramiye alırım, emekli ikramiyem ne kadar olacak, emekli ikramiyesi hesaplama" gibi sorulara sahip emekli adaylarımıza yardımcı olmuştur.

Eğer hala "Emeklilik İkramiyesi Hesaplama" veya "Emeklilik" ile alakalı merak ettiğiniz ve öğrenmek istediğiniz bir konu varsa alt tarafta bulunun kısımdan yorum ekleyebilir, uzmanlarımızın anında cevaplarıyla sorularınıza yanıt bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder