PTT ve TCDD Çalışanlarına Zamlı İkramiye

Geçtiğimiz günlerde meclise sunulan yasa tasarısıyla PTT ve TCDD'nin yaşlı personellerini emekliliğe teşvik için zamlı emeklilik ikramiyesi ödenmesine karar verildi. Devler Demiryolları ve PTT'den emekli olacak yaşlı personele %40'a varan zamlı ikramiye ödenecek.

Onaylanan bu yasaya göre PTT'de çalışan ve yaş haddinden emekliliğine en fazla 3 sene kalan personeller emekliye ayrılmak istemeleri durumunda %25 daha fazla emeklilik ikramiyesi alacaklar. Yaş haddinden emekli olmasına 3 ila 5 sene arasında süre kalanlar için ise zamlı ikramiye değeri normalde %30 daha fazla olacak.

Emekliliğine 5 seneden fazla kalan personellere ise kendi istekleriyle emekli olmaları durumunda tamı tamına %40 daha fazla emekli ikramiyesi ödenecek. 2013 yılı sonuna kadar emeklilik hakkı kazanacak personellerin, emeklilik hakkı kazandıktan sonraki 3 ay içerisinde bu haktan yararlanmak için başvuru yapmaları halinde de aynı şekilde %40 daha fazla ikramiye ödenecek.

PTT için yapılan bu yasa TCDD çalışanları için de mevcut. Demiryolu çalışanları da kendi istekleriyle emekli olmaları durumunda zamlı ikramiye hakkından yararlanabilecek.

TCDD çalışanları için de aynı zam miktarları geçerli. Yaş haddinden emekliliğine en fazla 3 sene kalanların bu yasadan yararlanmak için başvurması halinde %25, 3 ila 5 yıl arasında kalanların yasadan yararlanmak için başvurması halinde de aynı şekilde %30 zamlı ikramiye ödemesi yapılacak.

Yaş haddinden emekliliğine 5 yıldan fazla kalanlar için se bu zam miktarı tamı tamına %40. Yine TCDD'de de 2013 yılı sonuna kadar emeklilik hakkı kazanacak personellerin, emeklilik hakkı kazandıktan sonraki 3 ay içerisinde bu haktan yararlanmak için başvuru yapmaları halinde de aynı şekilde %40 daha fazla ikramiye ödenecek.

Her iki kurumun da özelleştirileceğinden dolayı böyle bir uygulamaya gidildiği öğrenildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder