15 Sene Üstünde Memuriyeti Olanlar İçin Emekli İkramiyesi

Bazen emekli ikramiyesi ile ilgili çeşitli sorular gelebiliyor. Emekli ikramiyesi emekliliği hak eden herkesin alabileceği bir ikramiyedir. Bu ikramiye ile ilgili çeşitli hayaller kurulur ve ikramiye ile ne yapılacağına dair pek çok kişinin düşünceleri vardır.

Gerek ihtiyaçları karşılamak gerekse uzun yıllar boyunca çalışmanın verdiği yorgunluğu üzerinden atmak için pek çok kişi emekli ikramiyesi ile ilgili hayaller kurar. İşte bu nedenlerden dolayı emekli ikramiyesi ile ilgili sorulan sorular arasında belki de en popüler olan soru hakkında sizleri bilgilendirmek istedik. Emekli ikramiyesini kimler alabilir?

Evet bu soru herkes tarafından sorulan sorular arasındadır. Bu sorunun bu kadar popüler olmasının arkasında yatan neden herkesin emekli ikramiyesi ile ilgili bir hayalinin olması ve herkesin bu ikramiyeye sahip olmak istemesi gelmektedir.

26 ocak 2012 tarihli resmi gazetelerde yayınlanan 6270 nolu yasanın 1. maddesi ile birlikte emekli sandığı kanunları ile ilgili değişiklikler yapıldı. Yapılan değişikliklerin sonunda emekli olan herkesin bu emekli ikramiyesini almaya hak kazanacağı bir kez daha vurgulandı.

Bunun yanında herhangi bir kamu kurumunda çalışan ve SSK’lı olan kişilerin özel sektör veya başka bir birimde çalışmaya başlaması ile kamudan ayrılması sonucunda diğer emeklilik kurumlarına geçmeleri de bir şeyi değiştiremiyor. Yani 15 yıl boyunca kamuda çalışıp kamudan ayrılarak diğer emekli sandıklarına geçen kişiler de emekli ikramiyesi alabilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder