Emekli İkramiyesi ve Maaşı Hesaplama

Emekli ikramiyesi yaşı gelmiş herkesin hayallerini kurduğu ve alırsam şunu yaparım şeklinde düşüncelere girdiği bir ikramiyedir. Uzun yıllar boyunca gerek kamuda gerekse özel sektörde çalışan insanlar, emekli olacakları tarihi iple çekerler. Emeklilik tarihleri geldiğinde ise emeklilik ikramiyesi ile hayallerine kavuşurlar.

Uzun seneler çalışmanın ve alın terinin bir getirisi olarak görülen emeklilik ikramiyesi, emekli olan herkese en geç 3 ay içerisinde verirken bir ikramiyedir. Emeklilik ikramiyesini alan kişiler gerek ihtiyaçlarını karşılamakta gerekse uzun yılların verdiği yorgunluğu üzerlerinden atmaya çalışmaktadırlar.

Emeklilik ikramiyesi kişinin çalıştığı kuruma ve pirimine göre değişmektedir. Kişinin primi ne kadar yüksekse o kadar fazla emeklilik ikramiyesi alacaktır. Bunun yanında emekli olacağınız kururuma da bağlıdır. SSK ile emekli sandığının verdiği ikramiyeler birbirlerinden çok farklıdır. İki kuruluştan hangisinden emekli olduğunuz, emekli ikramiyesi için son derece önemlidir. Sadece emekli ikramiyesi değil, iki kuruluştan emekli olduğunuzda maaşlarınız da çok farklı olacaktır.

Emekli ikramiyesi veya emekli maaşını hesaplamak için bulunduğunuz ilin ilgili kurumlarına müracaat ederseniz size gerekli bilgileri verecektirler. Bunun yanında emekli ikramiyesini veya maaşını sorgulamak için internet üzerinde yayın yapmakta olan emekli ikramiyesi sorgulama siteleri de size gerekli ve detaylı bilgileri ulaştıracaktır.

Emekli ikramiyesi sorgulama sitesi yazdığınızda arama motorlarından gerekli direktifleri almak konusunda zorluk çekmezsiniz ve aradığınız sayfaya kısa sürede ulaşırsınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder