Erken Emeklilik Nasıl Oluyor?

Özellikle gelişmiş ülkelerde yani kişi başına düşen milli gelirin fazla olduğu (ABD, Almanya, İzlanda, Norveç, İsveç gibi) sanayisi gelişmiş ülkelerde erken emeklilik ciddi bir popülarite kazanmıştır.

Peki nedir bu erken emeklilik? Erken emekliliğin amaçları nelerdir? Şirketler personellerini erken emekli yaparken neyi hedefler? Kısaca bu soruların cevabını vermeye çalışacağız bu haberimizde.

Genellikle aşırı yaşlı personel yoğunluğu olan, yeniden yapılanmaya gitmeyi düşünen veya özelleştirilecek olan şirketlerin gündemine gelen bir durumdur erken emeklilik.İşten çıkarıp mağdur etmek istemedikleri, emekliliklerine az bir süre kalmış personellerini ek bir tazminatla erken emekli ederek yeni bir kadro oluşturmayı amaçlarlar.

Peki erken emeklilik müracatı nasıl yapılıyor? Veya başka bir deyişle erken emekli olabilmek için nereye başvurmalısınız?

Erken emeklilik ile ilgili her türlü sorularınız için ALO 170 Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezini günün her saati arayarak detaylı bilgi alabilirsiniz.

Bu haberimizde erken emekliliği ana hatlarıyla kısaca anlatmaya çalıştık.

Sitemizde bulunan diğer haberlere gözatarak emeklik, emekli maaşı, erken emeklilik, emekli maaşı vs gibi konularda bilgi edinebilirsiniz.

Eğer erken emeklilik ile ilgili detaylı bilgi almak isterseniz veya sormak istediğiniz sorularınız varsa aşağıda bulunan bölümden sorabilir veya erken emeklilikle ilgili kendi yorumlarınızı ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder