Emeklilik'te Yaşa Takılanlar İsyanda

Emekli olmak için yaş sınırına takılan emekli adayları isyan etti.Emekli olmaya hazırlanırken 1999'da yenilenen yasayla emekli olmak için yaşlarının dolmasını beklemesini gerektiği öğrenen ve "Emeklilikte yaşa takılanlar" adında bir grup kurduklarını da duyuran grup Ankara, Kızılay'da toplanarak eylem yaptı.

Grubun sözcüsü Mevlüde Taşdelen, 1999'da çıkarılan ve kesinlikle memnun olmadıkları yeni yasa ile gün ve prim sayısını doldurmalarına rağmen emekli olamadıklarından yakınarak bu tarz düzenlemelerin gerici değil ilerici olması gerektiğini savundu.

Mevlüde hanım: "1999 yılı ve öncesine ait emeklilik hakkımızın geri verilmesini ve bunun için bir an evvel bir yasal düzenleme yapılmasını istiyoruz" diyerek Türkiye'de oldukça yüksek olan işsizlik oranının emeklilikle ilgili yaş sınırının kaldırılması durumunda bu işsizlik oranının %20 oranında azalacağını da sözlerine ekledi.

Devlet'in genç diye emekli etmediği bizlere dışarda yaşlısınız diyerek iş vermiyorlar diyerek emeklilikte yaşa takılanların sorunlarını dile getirme çalışan Mevlüde Taşdelen ve grup arkadaşlarına CHP Ankara milletvekili İzzet Çetin de destek çıktı.

İzzet Çetin, benzer durumdaki yaş sınırını doldurup da prim sayısını dolduramayan benzer durumdaki emekli adaylarının da sorununa çare olacak bir yasa tasarısı üzerinde çalıştıklarını dile getirerek emeklilikte yaşa takılanlara ve emeklilikte yaş sınırını doldurup da prim sınırını dolduramayan emekli adaylarına müjdeyi verdi.

Türk Emekli-Sen Genel Başkanı Osman Özdemir de "Emeklilikte yaşa takılanar" grubunun sonuna kadar destekçisi olacaklarını ve prim ödeme gün sayısını ve sigortalılık süresini dolduran, ancak yaş sınırı nedeniyle emekli olayamayanların emeklilik hakkının iade edilmesi gerektiğini belirtti.

1 yorum:

  1. Erkekler için 25 sene ve 5225 olması gereken gün ve primini neredeyse ikiye katlamış bu insanların 40'lı yaşlardan sonrada işsiz kaldığı düşünülürse ve bu insanların "Yaşlısın iş yok, gençsin emeklilik yok" gibi tuhaf çelişkilere maruz kalıp geçim sıkıntısına düştüğünde neler yapabileceklerini veya ne hale düşebileceklerini bu yasayı çıkaranlar ve bu yasayı ısrarla devam ettirenler düşünmüşmüdür acaba.Bu yasa çıkarılırken "Mezarda emeklilikmi olur" diye mecliste bağırıp çağıranlar, şimdi iktidardalar, SGK açığının fazla olduğunu söylüyorlar,bunun sorumlusu senelerce vergi ve primini ödeyen bizlermiyiz, hak arayıncada POPÜLİST olmakla suçluyorlar.... Basın açıklamasına katılan değerli Vekillerimize ve Sn Osman Özdemir'e teşekkğrler

    YanıtlaSil