Kamu Çalışanlarının Emekli İkramiyesi

Emekli ikramiyesi ile ilgili bir çok düzenleme yapılmıştır. Sosyal Güvenlik Kurumu bu konuda bir duyuru yayınlayarak düzenlemelerin nasıl etkilediğini göstermiştir.

5434 sayılı emekli Sandığı kanunun 89. maddesi ile bu kanuna tabi emekli olanların emekli ikramiyelerinin ne şekilde ödeneceği düzenlenmiştir. Bu kanuna göre emekli ikramiyesi ödenebilmesi için emekli olan çalışanların son defa bu kanuna tabi çalışması gerekmekte olup herhangi bir nedenle bu kanun kapsamından çıkıp diğer sosyal güvenlik kanunlarına tabi çalışmaları halinde geçmiş çalışmaları için emeklilik ikramiyesi ödenmemekte iken sigortalılar tarafından bu konu yargıya taşınmıştır.

Bu kanunlarla birlikte emekli ikramiyesinin daha düzenli şekilde insanlara verilmesi amaçlanmıştır. Ancak kanunun asıl amacı, yukarıda sayılan hususlardır. Bu hususla birlikte kamu hizmetlerini 15 yıl boyunca devam ettirmiş ancak kendi istekleri ile kamudan ayrılmış ve özel sektörde çalışan kişilere de emekli ikramiyesi verilmesi kararlaştırılmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder