Emeklilik Yaşı Kararı

Emeklilikle ilgili bir çok sorular sorulurken, nihayet devlet gündemine emeklilikle ilgili bir kanun ve yasa girdi. Hedefte ise 1999 yılından önce sigortalı olan insanlar var. Son dönemlerde hükümetin gündem maddelerinden bir tanesi de emeklilik yaşı ile ilgili yaşanan sorunlar.

Maliye bakanının 48-49 yaşında emekli olunmaz adlı sözleri hükümetin gündemini karıştırdı. 48-49 yaşında emekli olunur mu? Tartışmaları sürerken Başbakan yardımcısı Ali Babacan, emeklilik yaşı ile ilgili teknik çalışmaların her zaman yapılabileceğini ancak şu anda verilmiş bir karar olmadığını söyledi.

Uzmanlar emeklilik yaşı ile ilgili yapılan çalışmaların sadece 8 Eylül 1999 tarihinden önce emekli olanlar olduğu söyleniyor.

Çalışma ve Sosyal güvenlik bakanı Faruk Çelik, bakanlar kurulunda "Bu ülkede hala 49 yaşında emekli olanlar var. Emekli yaşı 60 yaşında olsaydı Türkiye’nin mali durumu şu anda çok farklı olunurdu." dedi. Bu sözlerin ardından bakanlar kurulunda alınan yeni bir karar ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından emeklilik yaşı ile ilgili yeni çalışmaların yapıldığı açıklandı. Ülkemizde emeklilik yaşının 49 olmasından dolayı 10 milyon’u aşkın üretmeyen ancak devletten para alan emekli sayısının olduğu bilinen bir gerçek olduğu biliniyor. İşte bu nedenlerden dolayı emeklilik yaşı tekrar masada.

Bu yasa ile birlikte emeklilik yaşına bir hiza getirilmesi beklenirken artık bu tarz soruların sorulmasının ve belirsizliklerin ortadan kalkmasının hedeflendiği aşikâr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder